De Waterbrink


Maarheeze breidt fors uit met 94 woningen. Aan de noordkant van het dorp (Neerlanden II) verrijst een nieuwe woonwijk: de Waterbrink. Deze wijk wordt zo opgezet dat er volop ruimte is voor sociale ontmoetingen. Bovendien worden de woningen extra energiezuinig en is er veel aandacht voor biodiversiteit.

PLAN

De Waterbrink telt straks 29 sociale huurwoningen (voor woningcorporatie woCom), 10 sociale koopwoningen, 23 rijwoningen, 22 twee-onder-een-kap-woningen en 10 vrijstaande woningen. In het hart van de wijk komt een brink, die gaat fungeren als sociale ontmoetingsplek voor spelende kinderen en buurtgenoten.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is meer dan energie besparen en zuinig zijn. Alle woningen worden minimaal energieneutraal. En zijn zeventien woningen straks Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat is een aanvulling op energieneutraal, waarbij ook in het huishoudelijk energieverbruik wordt voorzien. Daarnaast wordt er ‘natuurinclusief’ gebouwd. Ook het behoud en de ontwikkeling van biodiversiteit is daarbij belangrijk. Dat gaat veel verder dan het ophangen van de gebruikelijke nestkasten. Zo komt er meer groen en een bloeiboog, waardoor insecten en vogels er het hele jaar door voedsel vinden.

OVER HENDRIKS ONTWIKKELING

We bouwen voor mensen. Werken aan een betere wereld is al sinds onze oprichting in 1922 een belangrijke drijfveer. Wij vinden dat de plek waar je woont of werkt altijd duurzamer, gezonder en veiliger kan. Zodat mensen gezond en comfortabel kunnen wonen, werken en leven. En dat geldt ook voor het project de Waterbrink. 

DE WATERBRINK IN MAARHEEZE

Ik wil op de hoogte gehouden worden

SCHRIJF
JE IN

Disclaimer Privacy statement