18122023 Vogelvlucht Oostrum oost web.jpg
22-12-2023

Tweede schorsingsverzoek Oostrum-Oost

Op 12 december jl. werd door de Raad van State een tweede schorsingsverzoek behandeld tegen het bestemmingsplan Oostrum-Oost in Oostrum. De grondeigenaar van een perceel aan de Van Broekhuizenstraat diende dit verzoek in. Net als bij het eerste schorsingsverzoek ligt een deel van het bestemmingsplan van Oostrum-Oost binnen een afstand van 50m van het betreffende agrarische perceel. 

Spuitmogelijkheden

Met zijn verzoek maakt de grondeigenaar aanspraak op zijn spuitmogelijkheden, terwijl hierover in het verleden tussen de grondeigenaar en de gemeente afspraken zijn gemaakt. Zo zouden er geen agrarische bedrijfsactiviteiten meer mogen worden uitgevoerd op deze grond.

Uitkomst schorsingsverzoek

De Raad van State heeft de uitspraak van de behandeling gepubliceerd. In deze uitspraak is de rechter het eens met de grondeigenaar: er dient rekening te worden gehouden met de 50m spuitzone. Net zoals bij de behandeling van het eerste verzoek heeft Hendriks om een gedeeltelijke schorsing gevraagd. Dit betekent, zoals je ook in de Peel en Maas-krant kon lezen, dat ook in dit geval rekening moet worden gehouden met de 50m afstand van het betreffende agrarische perceel. Dit heeft tot gevolg dat 13 koopwoningen en 9 sociale huurwoningen voorlopig niet kunnen worden gebouwd. Positief is dat het bestemmingsplan van de overige 26 woningen wel overeind blijft en dat hier een (bouw)vergunning voor kan worden verkregen.

Bouw van 26 woningen

Nog voor de kerstvakantie wordt de (bouw)vergunning aangevraagd voor de overige 26 woningen. Kort na nieuwjaar zal de verkoop van deze woningen van start gaan. Het gaat om de woningen 1 t/m 4 en 36 t/m 57. De verkooprijzen en -procedure worden dan ook bekend gemaakt. De bouw van deze 26 woningen zal starten zodra de vergunning is verleend en het noodzakelijke verkooppercentage is gehaald.

Ik wil op de hoogte gehouden worden


Ik heb interesse voor bouwnummer:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Disclaimer Privacy statement