3185_oostrum_Cam_02_LR web.jpg
15-11-2023

Uitspraak Raad van State over beroep Oostrum-Oost

Tijdens de beroepstermijn van het bestemmingplan Oostrum-Oost is door twee partijen een beroep ingediend bij de Raad van State. Deze moet beoordelen of het bestemmingsplan wel of niet ten onrechte is vastgesteld door de gemeente Venray. Onlangs heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State een voorlopige uitspraak gedaan, waarmee het bestemmingsplan gedeeltelijk is geschorst. Deze luidt als volgt: ‘Deze voorlopige schorsing betreft het plangebied binnen een afstand van 50m van het betreffende agrarisch perceel’.

Bouwplan niet 'op slot'

Dit betekent niet dat het plan voor de woonwijk Oostrum-Oost ‘op slot’ is gezet. Dit werd in het artikel van donderdag 9 november jl. met de kop ‘Raad van State zet plan woonwijkje Oostrum-Oost op slot’ in het nieuwsblad Peel en Maas ten onrechte gesuggereerd. Nu het bestemmingsplan gedeeltelijk is opgeschort, ligt voor ons juist de weg open om een omgevingsvergunning aan te vragen voor de 47 bouwnummers waarvoor de opschorting niet geldt. Dat zijn de bouwnummers 1 t/m 26 en 36 t/m 57.

Akkerland

De gedeeltelijke opschorting betekent ook dat de woningen met bouwnummer 27 t/m 35 vooralsnog niet gebouwd gaan worden. Dit zijn de woningen die binnen een cirkel van vijftig meter van het naastgelegen akkerland komen te staan. In dit gebied kan gebruik van gewasbeschermingsmiddelen noodzakelijk zijn. Omdat de eigenaren zich beperkt voelen in de gebruiksmogelijkheden van hun land dienden zij een beroep in tegen de plannen.  

Start verkoop fase 2

Omdat wij alle vertrouwen hebben in de toekomst van de nieuwe woonwijk Oostrum-Oost, starten we binnenkort met de verkoop van Oostrum-Oost fase 2. Ook voor deze fase organiseren we in samenwerking met makelaar Peelrand Nieuwbouw een verkoopmanifestatie. Hiervoor hebben we nog geen datum gepland. Ook kunnen we nog geen verdere details t.a.v. verkoopprijzen, verkoopprocedure en dergelijke delen over fase 2. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. 


Ik wil op de hoogte gehouden worden


Ik heb interesse voor bouwnummer:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Disclaimer Privacy statement