Header-Waterbrink.jpg Header Waterbrink.png

De Waterbrink

Wonen met een hart
voor morgen

De nieuwe wijk de Waterbrink aan de dorpsrand van het landelijke Maarheeze is dé plek waar je wil wonen. Met een knipoog naar het verleden, het comfort van nu en de techniek van de toekomst. Duurzaam, natuurinclusief en zichtbaar circulair geeft de Waterbrink een unieke invulling aan het Nieuwe Wonen in de Brainportregio Eindhoven. Op een klein half uurtje afstand van het centrum van de stad, de High Tech Campus en ASML.

In de Waterbrink vind je duurzame woningen die gasloos zijn, voldoen aan de allerhoogste energienorm ENG en deels nul-op-de-meter zijn. Dat wil zeggen dat jouw woning net zoveel elektriciteit opwekt als jij bijvoorbeeld gebruikt aan verlichting, wassen, tv kijken en het opladen van je mobiele telefoon.

ENG (energieneutraal)
Duurzaamheid is er in verschillende gradaties. De minimale overheidseis voor woningen is BENG, ofwel ‘bijna energieneutraal’. In de Waterbrink gaan we meteen een stap verder. In deze nieuwe wijk zijn alle woningen helemáál energieneutraal: ENG. Dat doen we onder meer door extra pv-panelen te plaatsen op de daken. De extra panelen zijn natuurlijk ook interessant voor je als je een elektrische auto hebt. Dan rijd je volledig groen!

NOM (nul-op-de-meter)
Nul-op-de-meter is een aanvulling op energieneutraal. Je gebruik wordt opgewekt door de extra pv-panelen. Ook de bouwkundige schil en installaties van je woning worden aangepast. Denk aan extra hoogwaardige isolatie, maar ook installaties die zorgen voor een nog lager energiegebruik. Samen maken we de Waterbrink een duurzame wijk. Met het oog op de generaties na ons.

 
BEKIJK DE WONINGEN

Afb1-Waterbrink3.jpg

De voorzieningen
in de buurt

Maarheeze is gesitueerd aan de buitengrens van Brainportregio Eindhoven. Het is goed bereikbaar via de snelweg A2 en dankzij een eigen station ook via het spoor. In amper 25 minuten ben je met de auto of trein in het centrum van de stad Eindhoven, met zijn vele hightechbedrijven en start-ups, het levendige winkel- en uitgaanshart en het bruisende Strijp S. Voor je werk, een gezellig dagje shoppen of heerlijk avondje uit met vrienden. De Waterbrink is dorps wonen met de stad om de hoek.

Op fietsafstand van je woning in de Waterbrink doe je je dagelijkse boodschappen in de plaatselijke supermarkten, waaronder Jumbo en Lidl. Je kunt in je eigen dorp terecht voor de eerste gezondheidszorg, met twee huisarts-praktijken en een tandartspraktijk. De kinderen gaan naar de basisscholen Cranendonck of De Stapsteen of naar de middelbare school verderop in bijvoorbeeld Budel. Maarheeze heeft meerdere gezellige cafés en goede restaurants voor een hapje en drankje, zoals Taverne ’t Hof, Restaurant De Ark en Borrelbar KikkerOp.

Ik wil op de hoogte gehouden worden

SCHRIJF
JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Disclaimer Privacy statement